Cielak napisał(a):zmiana na PKP i nie wyobrażam już sobie jazdy samochodem. .
W moim przypadku to srednio 2,5 godziny w jedne mańkę.. "Ja to, proszę pana, mam bardzo dobre połączenie: wstaję rano, za piętnaście trzecia. ...""
Szczególnie biorąc pod uwagę remont całego torowiska z Warszawy do Modlina, po którym pociągiem będziemy na gdańskim w 25min
Jak pomykałem do technikum przy Gdańskim, to wg. rozkładu pociąg trasę Chotomów-Warszawa Gdańska pokonywał w 24 minuty.. Czyli pomału (pewnie zejdzie jeszcze jakieś 2, 3 lata) robimy koło i wracamy do rozkładu sprzed 20 lat.. To już jest coś..
No i za chwilę (wierzcie mi że już za moment) rozpoczynamy remoncik Modlińskiej z wiaduktem nad kanałem Królewskim włącznie - czytaj: modlińska będzie tu zamknięta

Ponoć liczba pasów ma sie nie zmienić.. Zmienić ma się ich szerokość i umiejscowienie (jakieś przejazdki z jednej jezdni na drugą).. Co oczywiście stanowi jakaś szykanę... Ale do tego polscy kierowcy są przyzwyczajeni..
A dla lubiących pojazdy mechaniczne polecam kursik na kat.A i przesiadka na porządny skuter lub motocykl

Wtedy 30min do centrum w wielkich korkach.
[/quote]
I wiatr (a czasami i deszcz) we włosach
Szerokości!!