Internet za darmo

Nasze lokalne społeczności.

Internet za darmo

Postprzez abakusso » 22 lip 2011, o 14:36

W skrócie. Spółka Solorza aero2 wygrała przetarg na częstotliwości, ale 20%
swoich zasobów mieli udostępnić na darmowy internet.
Nikt o tym nie wie (oczywiście sami się nie reklamują)
ale zgodnie z postanowieniami udostępniają darmowy internet.

Trzeba tylko wpłacić depozyt 55 zeta za kartę sim
i kartę osobiście odebrać w W-wie.
Modem trzeba mieć swój.

Prędkość darmowego netu przez rok 256 kb/s
Prędkość darmowego netu za rok 512 kb/s

Czas sesji max 60 min (rozłączy nas, ale można się znów połączyć -
przy odpowiedniej konfiguracji modemu można tego nawet nie zauważyć)
http://techmobile.pl/2011/06/darmowy-in ... szystkich/

oficjalna strona
http://aero2.pl/www/ubdi.html

mapa zasięgu
http://www.aero2.pl/Common/Images/zasie ... 101231.jpg
Avatar użytkownika
abakusso
 
Posty: 63
Dołączył(a): 5 lut 2008, o 10:20
Lokalizacja: Chotomów

Postprzez szumski » 22 lip 2011, o 15:43

Jeżeli ma taki zasięg jak internet z Cyfrowego Polsatu, to z laptokiem trza ganiać po polu w poszukiwaniu jednej kreski.
Nie wiem jak to się dzieje, ale pomimo że mam telewizję z Cyfrowego Polsatu internet, macher znalazł dopiero na karola polu i uczciwie usługi mi nie wciskał.

NIECH ŻYJE MALEC!!! NIECH ŻYJEEEE
szumski
Kłusownik kołtuństwa
 
Posty: 4874
Dołączył(a): 29 sie 2006, o 06:21

Postprzez Jendrula » 23 lip 2011, o 13:21

Na Wspólnej w Dąbrowie taki zasięg wszelkich sieci radiowych że.... szkoda gadać, jak Kazek pisze po polu ganiać żeby jedną kreskę zasięgu chwycić więc albo jak jest kabel to TEPSA (której szczerze i w paranoiczny sposób nie cierpię) ale radiowy od Malca. Krzysiu! Kiedy zwiększysz prędkość? nie chcemy Cię zdradzać z Tepsą!!!. Jak widzę zasięgi mobilnego neta u siebie w chałupie to zaraz czuję się jak na stepach Mongolii albo w najodleglejszym punkcie Bieszczadów :razz:
Haec Sybillae foliis obscuriora- to mniej zrozumiałe od wyroczni Sybilli
Jendrula
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 16 sty 2008, o 10:25
Lokalizacja: Dąbrowa Chotomowska

Postprzez KrzysiekM » 23 lip 2011, o 17:03

Jendrula napisał(a):Krzysiu! Kiedy zwiększysz prędkość?


Zrób TEST i powiedz co wyszło.

Od dwóch miesięcy testuje i sukcesywnie wdrażam nowe łącze. U Ciebie powinno już od dawna być 3x szybciej ale jeśli nie jest to zadzwoń ustalimy co jest nie tak. Jeśli ja nawalam to naprawie.
Krzysztof Malec
Avatar użytkownika
KrzysiekM
Site Admin
 
Posty: 118
Dołączył(a): 14 mar 2006, o 12:36
Lokalizacja: Chotomów

Postprzez Jendrula » 24 lip 2011, o 06:41

Mam w tej chwili 880do siebie i zwrotny 1000, może powinienem dac antenę zewnętrzną (do przekaźnika mam ok 50m)?
Zadzwonię w tygodniu, cieszę się iż usprawniasz swój radiowy NET.
Z mojego podwórka-nieruchomości: Nad Jez Klucz powstaje osiedle 12 domów i 4 rodziny już próbują złapaś coś przez komórki ale.... nic, w zasięgu anteny powinno być jeszcze kilka (20-30 domostw)Jak chcesz namiary to pisz na priva,
Haec Sybillae foliis obscuriora- to mniej zrozumiałe od wyroczni Sybilli
Jendrula
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 16 sty 2008, o 10:25
Lokalizacja: Dąbrowa Chotomowska


Powrót do Osiedla Chotomowskie



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości