Strona 1 z 1

Internet za darmo

PostNapisane: 22 lip 2011, o 14:36
przez abakusso
W skrócie. Spółka Solorza aero2 wygrała przetarg na częstotliwości, ale 20%
swoich zasobów mieli udostępnić na darmowy internet.
Nikt o tym nie wie (oczywiście sami się nie reklamują)
ale zgodnie z postanowieniami udostępniają darmowy internet.

Trzeba tylko wpłacić depozyt 55 zeta za kartę sim
i kartę osobiście odebrać w W-wie.
Modem trzeba mieć swój.

Prędkość darmowego netu przez rok 256 kb/s
Prędkość darmowego netu za rok 512 kb/s

Czas sesji max 60 min (rozłączy nas, ale można się znów połączyć -
przy odpowiedniej konfiguracji modemu można tego nawet nie zauważyć)
http://techmobile.pl/2011/06/darmowy-in ... szystkich/

oficjalna strona
http://aero2.pl/www/ubdi.html

mapa zasięgu
http://www.aero2.pl/Common/Images/zasie ... 101231.jpg

PostNapisane: 22 lip 2011, o 15:43
przez szumski
Jeżeli ma taki zasięg jak internet z Cyfrowego Polsatu, to z laptokiem trza ganiać po polu w poszukiwaniu jednej kreski.
Nie wiem jak to się dzieje, ale pomimo że mam telewizję z Cyfrowego Polsatu internet, macher znalazł dopiero na karola polu i uczciwie usługi mi nie wciskał.

NIECH ŻYJE MALEC!!! NIECH ŻYJEEEE

PostNapisane: 23 lip 2011, o 13:21
przez Jendrula
Na Wspólnej w Dąbrowie taki zasięg wszelkich sieci radiowych że.... szkoda gadać, jak Kazek pisze po polu ganiać żeby jedną kreskę zasięgu chwycić więc albo jak jest kabel to TEPSA (której szczerze i w paranoiczny sposób nie cierpię) ale radiowy od Malca. Krzysiu! Kiedy zwiększysz prędkość? nie chcemy Cię zdradzać z Tepsą!!!. Jak widzę zasięgi mobilnego neta u siebie w chałupie to zaraz czuję się jak na stepach Mongolii albo w najodleglejszym punkcie Bieszczadów :razz:

PostNapisane: 23 lip 2011, o 17:03
przez KrzysiekM
Jendrula napisał(a):Krzysiu! Kiedy zwiększysz prędkość?


Zrób TEST i powiedz co wyszło.

Od dwóch miesięcy testuje i sukcesywnie wdrażam nowe łącze. U Ciebie powinno już od dawna być 3x szybciej ale jeśli nie jest to zadzwoń ustalimy co jest nie tak. Jeśli ja nawalam to naprawie.

PostNapisane: 24 lip 2011, o 06:41
przez Jendrula
Mam w tej chwili 880do siebie i zwrotny 1000, może powinienem dac antenę zewnętrzną (do przekaźnika mam ok 50m)?
Zadzwonię w tygodniu, cieszę się iż usprawniasz swój radiowy NET.
Z mojego podwórka-nieruchomości: Nad Jez Klucz powstaje osiedle 12 domów i 4 rodziny już próbują złapaś coś przez komórki ale.... nic, w zasięgu anteny powinno być jeszcze kilka (20-30 domostw)Jak chcesz namiary to pisz na priva,