Filet wołowy z kapustą pekińską

Czyli Nasze gotowanie :)
Przepisy prosto z Jabłonny, Chotomowa i okolic.

Filet wołowy z kapustą pekińską

Postprzez kaola » 16 sie 2012, o 14:50

Filet wołowy z kapustą pekińską


składniki:
70 g filetu z wołowiny200 g pieczarek1 dymka (50 g)1 łyżka oleju250 ml bulionu warzywnego15 g makaronu rosołowego3 łyżki sosu sojowego1 łyżka octu owocowego1 łyżka soku z limonkisólpieprz Cayenne100 g kapusty pekińskiej1 łyżeczka pokrojonych limonek

przygotowania:

Wołowinę pokroić w cienkie paseczki. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki. Dymkę pokroić w dwucentymetrowe kawałki.

W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Podsmażyć mięso, pieczarki i cebulę. Dolać bulion, wsypać makaron. Doprawić sosem sojowym, octem, sokiem z limonki, solą i pieprzem Cayenne.

Gotować 5 do 6 minut.

Kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki, dodać do mięsa. Wlać do głębokiego talerza, posypać kawałkami limonki.
żródło:
http://gotowanie.onet.pl/przepisy/filet ... 14937.html
Avatar użytkownika
kaola
 
Posty: 478
Dołączył(a): 8 mar 2012, o 10:45
Lokalizacja: CHOTOMÓW

Powrót do Qchnia Gminna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron