Pieczone jabłka z żurawiną

Czyli Nasze gotowanie :)
Przepisy prosto z Jabłonny, Chotomowa i okolic.

Pieczone jabłka z żurawiną

Postprzez kaola » 8 wrz 2012, o 13:48

Pieczone jabłka z żurawiną

- składniki
Chleb kromka
Jabłka 4
Miód 4 łyżki
Żurawina słoiczek (do mięs)
Sposób przygotowania Jabłka umyć. Ściąć 1/3 jabłka od strony ogonka, odłożyć. Wydrążyć gniazda nasienne, zostawiając ok. centymetrowe ścianki. Na dno wgłębienia włożyć po kawałeczku chleba, napełnić żurawiną.

Ułożyć na blasze, przykryć wierzchami.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Nieduże jabłka piec ok. 25 min, duże nawet 45 min. Jabłka wyjąć, polać miodem, piec kolejne 5 min. Podawać ciepłe.

żródło :
http://smak.pl/przepisy/pieczone-jablka-z-zurawina

więcej przepisów NA POTRAWY BEZGLUTENOWE TU:
http://smak.pl/diety/bezglutenowe
Avatar użytkownika
kaola
 
Posty: 478
Dołączył(a): 8 mar 2012, o 10:45
Lokalizacja: CHOTOMÓW

Powrót do Qchnia Gminna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron