Krówki ciągutki

Czyli Nasze gotowanie :)
Przepisy prosto z Jabłonny, Chotomowa i okolic.

Krówki ciągutki

Postprzez kaola » 25 wrz 2012, o 17:19

Krówki ciągutki

Składniki:
mleko skondensowane słodkie, 250 ml
Miód, 230 g
masło, 180g
cukier, 1,5 szklanki

Opis przygotowania
czas przygotowania: > 90 min.

Formę o wymiarach 21 x 26 cm wysmarować cienką warstwą oleju.
Składniki umieścić w garnku z grubym dnem. Podgrzewać, cały czas mieszając. doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu ok 10 min, mieszać aż płyn przybierze karmelowy kolor (dość ciemny).
Wymieszać , tak aby nie było piany (mi wyszło dość mało piany). Całość przelać do formy, pozostawić do zastygnięcia i wystudzenia.
Kroić ostrym nożem wysmarowanym olejem , cukierki zawijać w papier.
Smacznego !

żródło:
http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-dese ... utki,57081
Avatar użytkownika
kaola
 
Posty: 478
Dołączył(a): 8 mar 2012, o 10:45
Lokalizacja: CHOTOMÓW

Powrót do Qchnia Gminna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron