Smakowite historie o <domowym chlebie>

Czyli Nasze gotowanie :)
Przepisy prosto z Jabłonny, Chotomowa i okolic.

Smakowite historie o <domowym chlebie>

Postprzez kaola » 16 paź 2012, o 13:14

Smakowite historie o <domowym chlebie>

Wyrabianie ciasta chleba?
O tym, że wyrabianie ciasta jest jednym z najważniejszych etapów wypieku domowego chleba powinien wiedzieć każdy zainteresowany tym tematem. Jakiś czas temu przygotowałam krótki poradnik o tym jak wyrabiać ciasto miękkie, aby nasz chleb wyszedł niezwykle smaczny. więcej tu czytaj http://smakowitychleb.pl/wyrabianie-twardego-ciasta/


Jak wykorzystać czerstwy chleb?
Na stronie pokazujemy wam mnóstwo przepisów na domowy chleb, zarówno ten na drożdżach jak i na zakwasie. Jednak nic nie trwa wiecznie, a tym bardziej nie bochenek chleba. I chociaż chcielibyśmy, żeby został pyszny i chrupiący, umówmy się, pewnie w większości przypadków ląduje w śmietniku. więcej czytaj tu
http://smakowitychleb.pl/jak-wykorzysta ... twy-chleb/


Jak uzyskać chrupiącą skórkę?
Chyba każdy zgodzi się ze mną, że najlepszy chleb to taki z chrupiącą skórką i miękkim miąższem. Czasami trudno uzyskać właśnie taką strukturę. Bywają chleby bardzo miękkie (co też ma swój urok), a czasem twarda jest nie tylko skórka, co pozbawia bochenek walorów smakowych. więcej czytaj tu
http://smakowitychleb.pl/jak-uzyskac-chrupiaca-skorke/

Przepisy na wyroby domowe ?
więcej tu czytaj http://smakowitychleb.pl/?gclid=CIfilvu ... 3godcgkAYg


S M A C Z N E G O
Avatar użytkownika
kaola
 
Posty: 478
Dołączył(a): 8 mar 2012, o 10:45
Lokalizacja: CHOTOMÓW

Powrót do Qchnia Gminna



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron