Strona 1 z 1

Pańska skórka

PostNapisane: 13 gru 2012, o 17:46
przez kaola
Przepis na pańską skórkę
•Czas: ok. 30 minut + chłodzenie
•Ilość porcji: 12-15 sztuk
:14:
Składniki
•2 białka
•1 szklanka cukru
•1/2 szklanka wody
•1/2 szklanka miodu
•1 łyżka cukru waniliowego
•1 łyżka soku malinowego lub różanego lub barwnik

Moje porady
•po wielu komentarzach, wiem, że miewacie problem z gęstością gotowej pańskiej skórki, najważniejsza jest temperatura karmelu i tutaj możecie zrobić też wersję bez miodu – szybciej twardnieje! za to kapkę miodu do smaku dodać na koniec, spróbujcie w ten sposób – idzie łatwiej
•jeśli jednak pańska skórka wyszła Wam ciut zbyt miękka to przełóżcie wafle, to jest najlepszy ratunek na to by mieć fajny deser, oczywiście możecie też jeść łyżeczką :)
to chyba najbardziej strzeżona kulinarna tajemnica. W zasadzie wokół pańskiej skórki powstały już niesamowite historie! Nie znajdziecie nic na ten temat poza tym, że pańska skórka sprzedawana jest na różnych odpustach

żródło i więcej tu http://kotlet.tv/panska-skorka

film jak wykonać: http://www.youtube.com/watch?v=6RyulerT ... r_embedded