Strona 1 z 1

Śledzie w dwóch sałatkach.

PostNapisane: 2 sty 2013, o 12:14
przez kaola
- składniki

płaty śledziowe 50 dag

Cebula 3 szt
Jabłka 2 szt
Keczup 3 łyzki
musztarda 1 łyżeczka
Śmietana 2 łyzki
pozostałe składniki
Cukier szczypta
Olej wg.ptrzeb
Sól szczypta

Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć, 1 cebulę posiekać,włożyć do miski lub słoika zalać olejem i odstawić na 2 dni.
Jabłka obrać ,zetrzeć na tarce jarzynowej,dodać śmietanę i musztardę odrobinę soli i cukru - wymieszać.
Na patelnię wlać łyżkę lub dwie oleju dodać 2 cebule pokrojone w piórka i poddusić,nie rumienić!!
Dodać keczup w takiej ilości żeby cebula nabrała czerwonego zabarwienia.
Cebulę wystudzić.
Na półmisku ułożyć śledzie z jednej strony ułożyc jabłka a z drugiej cebulę .

Smacznego!
:08:
żródło:
http://smak.pl/przepisy/sledzie-w-dwoch-salatkach