składniki:
80 g śmietankowego serka kremowego
2 łyżki soku z cytryny
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek kolendry
2 piersi z kurczaka ugotowane lub upieczone
120 g tartego żółtego sera typu cheddar
8 tortilli
olej
sól
pieprz
ćwiartki cytryn do podania
Serek przełóż do miski, dodaj sok z cytryny, posiekany szczypiorek i pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka.
Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Masą posmaruj 4 tortille, posyp posiekaną kolendrą i tartym serem i przykryj 4 pozostałymi tortillami.
Tortille posmaruj niewielką ilością oleju i smaż na rozgrzanej patelni grillowej po około dwie minuty z każdej strony. Podawaj na ciepło z cząstkami cytryny.
żródło:
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/56, ... yjny_.html