... i wcale nie podchwytliwe:
1. Czy Państwo, którzy reprezentują Alternatywę, mogą nam przedstawić Państwa program dla Gminy na następną kadencję Rady? Po przeklikaniu Państwa strony takiego programu nie widzę a ulotka, jaką znalazłem w skrzynce, też mi programu nie przybliża. Będę wdzięczny za jednoznaczną deklarację i jasną propozycją, powiązaną z liczbami (odwołującymi się do budżetu Gminy).
2. Żywię nadzieję, że będziecie Państwo aktywnie walczyć z nierównomiernością wydatków na inwestycje infrastrukturalnych w całej Gminie, to duża bolączka odchodzącej właśnie Rady. Chciałbym poprosić o oficjalne Państwa stanowisko w tej sprawie.
3. I trzecia sprawa: kandydujecie Państwo do Rady Gminy. Jednak sprawna Rada Gminy to nie zlepek pojedynczych interesów, ale postawienie dobra publicznego ponad własne. Skuteczna Rada Gminy to ludzie, którzy powinni wspomagać oraz kontrolować działania przyszłego wójta. I oto pytanie: czy popieracie któregoś z kandydatów na wójta? Bo Alternatywa bez jasnego stanowiska w tej sprawie to nie alternatywa a koniukturalizm.
pozdrawiam,
Marcin
[ Dodano: Czw 04 Lis, 2010 15:13 ]
e, jednak jeszcze czwarte pytanie mi przyszło:
4. Jaki Alternatywa ma plan działań w przypadku, gdyby nadciągnęły czarne chmury i wybory wygrała by Pani Olga Muniak?
pozdrawiam,
Marcin