Szanowni Państwo, zwolennicy Alternatywy!
Na początek wyjaśnię, że jestem pełna uznania dla dokonań osiedla "Pogodne", choć nie ukrywam, że wyręczanie Gminy w jej obowiązkach to swego rodzaju patologia. Nie mogę natomiast zgodzić się z tezą, że w strukturach samorządu mają rację bytu tylko inicjatywy lokalne , a nie partie polityczne. Nawet, gdyby Alernatywa wygrała trzy mandaty nie ma co marzyć o głębokich zmianach w Gminie (nie osiągnie większości w Radzie Gminy). Takie szanse posiada za to partia polityczna zwłaszcza jeżeli wystawia kandydatów na radnych niemal we wszystkich okręgach oraz kandydata na wójta, czy radnych powiatowych. Dlatego kierowaliśmy propozycje co do współdziałania właśnie do Państwa kandydatów, w imię walki o priorytety. Osobiście zachęcałam do tego Pana Grzybka, oferując mu swoje pierwsze miejsce na liście Platformy, deklarując, że do naszej partii nie musi wstępować! Omówiono nam. Nieraz się zastanawiam, czynaprawdę Państwo wierzą, że Trzej Wspaniali z Alternatywy (piszę to bez złośliwości) mogą być lekiem na całe zło w Gminie.
wiceprzewodnicząca koła Platformy Obywatelskiej RP Gmina Jabłonna
Małgorzata Maczyńska
[/code][/b]