z drugiej jednak strony zawsze Pani Wójt może Ci powiedzieć, że jest to promowanie Gminy i część szerszej kampanii zachęcającej do płacenia podatków w naszej Gminie - taka akcja z tego co wiem już jest (chociaż kiepsko prowadzona).
Z biegiem lat dochodzę do wniosku, że jestem (jak i spora część tu piszących) w mniejszości - jeśli chodzi o krytykę obecnych władz.
Rozmawiam z wieloma sąsiadami i słucham co mówią - a chwalą, lub co najmniej przyznają, że coś zrobiła.
A nawet jak zaczynam się sam zastanawiać, kto może być jej kontrkandydatem (Rydz, Prawdziwek, Kurka czy jakiś inny grzybek) to zastanawiam się czy faktycznie nie wolałbym jednak Pani Muniak...

Popatrzcie, że przecież większość ludzi jest zadowolona. NAPRAWDĘ! I TEŻ MNIE TO DZIWI! Ale...
nakładki asfaltowe jakoś się trzymają, no i w końcu ktoś "nam" ten asfalt zrobił. Szkoła się buduje i wszystko wskazuje na to, że się zbuduje do września - a przecież tylu było proroków wieszczących porażkę.
I nie będzie miało znaczenia że zbudowano tylko I etap (a tak naprawdę pierwszy etap pierwszego etapu...)
Nawet zaczynam podchodzić z brakiem zrozumienia do krytyków pomysłu przeniesienia Gimnazjum do Chotomowa. No bo czemu nie?
I w sumie jest to całkiem racjonalny pomysł, jeśli go rozważać zdroworozsądkowo...
Kampania zapewne już się rozpoczęła - nieformalnie.
I jak patrzę na to co się dookoła dzieje, to Pani Wójt przygotowała solidne bomby...
Bo w życiu bywa tak, że nie zawsze się jest na górze...