Internet-Chotomów

Chotomów i Dąbrowa Chotomowska

Internet-Chotomów

Postprzez Michal » 20 maja 2013, o 10:34

Witam wszystkich,
jako wieloletni mieszkaniec Chotomowa i również klient lokalnego dostawcy Internetu- Pana Krzysztofa M., pragnę poinformować mieszkańców, iż w Chotomowie pojawiła się nowa sieć- GVT Internet. Porównując cennik obu dostawców, nie muszę chyba nic więcej dodawać. Zarówno jeśli chodzi o prędkości i ceny- instalacji i abonamentu. Mamy XXI wiek, więc ceny Pana Krzysztofa są delikatnie mówiąc- niepoważne.


może się komuś taka informacja przyda. Tak, to jest informacja, nie oferta.

pozdrawiam,
Michał
Michal
 
Posty: 16
Dołączył(a): 17 maja 2013, o 11:33

Re: Internet-Chotomów

Postprzez Aaaa » 26 sty 2015, o 22:54

Niestety Malec zawsze miał dużo gorsze warunki i techniczne i finansowe od Neostrady czy teraz Orange który oferuje do 80 MB -a działa bez zarzutu.
Aaaa
 
Posty: 5
Dołączył(a): 29 sty 2012, o 21:02
Lokalizacja: California

Re: Internet-Chotomów

Postprzez Kokos » 27 sty 2015, o 16:42

Niestety z GVT mam teraz poważne problemy, obsługujemy firmy zdalnie z domu - mam nadzieję, że GVT ogarnie się i rozwiąże problem z niestabilnym łączem, nie reagują od tygodnia.. Przez długi czas było ok..

Co do Orange to niestety nie wszędzie jest tak wesoło. W niektórych lokalizacjach nadal podłączenie jest niemożliwe, a jak możliwe to do taryfy trzeba jeszcze doliczyć koszt dzierżawy łącza. No i często najszybsza osiągalna prędkość to jednak 5 czy max 10 Mb.
[...]
Avatar użytkownika
Kokos
 
Posty: 102
Dołączył(a): 19 lut 2014, o 14:35
Lokalizacja: Chotomów

Re: Internet-Chotomów

Postprzez Jendrula » 28 sty 2015, o 12:25

Ta co całe Orange to dawna TEPSA lub Tele-Psa (telefonia pod psem) . Jak chcesz mieć internet to MUSISZ mieć telefon, proponuję wiec jak przyjdzie do sklepu ktoś z mądrego Managenaentu Orange po mleko to mu powiedzieć chcesz mleko kup zapałki, jak zapałki będzie chciał to pod warunkim iż kupi słoik ogórków a pieczywo wyłącznie z proszkiem do prania a jak nie to niech SP.....ala. Robią z klientów schizo- licho. W wielu rejonach jest juz dostępny LTE, z limitem 50GB za 60 zł a więc o te 20 zeta taniej niż NEO-strada (której sieć poza miastami jest uboga.) :razz: Ich usługi są równie dużo warte co był też chroniony przez Państwo wiele lat POLONEZ.
W Chtm w wielu miejscach jest prędkość 20mb, warto wypróbować kilku operatorów. Nasz radiowiec przespał moment jak wchodziły inne sieci, kiedyś był OK ale to było kiedyś i jego usługi nie rozwinęły się , a szkoda bo wspołpraca była dobra. :13:
Haec Sybillae foliis obscuriora- to mniej zrozumiałe od wyroczni Sybilli
Jendrula
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 16 sty 2008, o 10:25
Lokalizacja: Dąbrowa Chotomowska

Re: Internet-Chotomów

Postprzez Kokos » 28 sty 2015, o 12:28

Moim zdaniem wszelkie oferty z limitowanym internetem są nie do zaakceptowania (to są dopiero początki tepsy, i jeśli jakiś operator komórkowy upiera się, że limitów nie ma to radzę przeczytać regulamin). Ale dobrze, że i na wiosce mamy jakiś wybór.
[...]
Avatar użytkownika
Kokos
 
Posty: 102
Dołączył(a): 19 lut 2014, o 14:35
Lokalizacja: Chotomów

Re: Internet-Chotomów

Postprzez szmergiel » 28 sty 2015, o 15:09

Jendrula spytaj od kogo wasz radiowiec dzierżawił łącze bo innego operatora który miałby możliwości techniczne na dostarczenie wyjścia na świat w Choto nie widzę niż Orange (dawne TP) :-) Żeby nie wyszło ze ORANGE separowane lokalnym wifi już jest OK, a bezpośrednio to polonez :-)
Avatar użytkownika
szmergiel
 
Posty: 58
Dołączył(a): 3 cze 2012, o 17:57
Lokalizacja: Chotomów

Re: Internet-Chotomów

Postprzez Jendrula » 28 sty 2015, o 17:31

Z tego co pamiętam była netia ale nie wiem czy netia po swoich łączach czy po tepsie.
Sposób działania firmy tepsa to jak pyrelowski Polonez, dlatego mamy do tej pory jedne z gorszych wskaźników dostepu do usług szybkiego internetu a i ceny....wyższe niż w bogatych państwach UE, gdzie monter instalacji na pewno nie zarabia 500Eur brutto! Kto lubi tepse niech se na korbkę telefon założy, może mu to "miłość" przejdzie, choć sa tacy co kochają wszystko i bezgranicznie co wiąże się z "starymi czasami". Coż przypomina to biedną zonę alkoholika którą mąż bije i poniża a ona nie pozwoli by policja zrobiła z nim porządek.
Tepsa to nasze nieszczęscie...... dobrze ze jest teraz na wiosce wybór.
Haec Sybillae foliis obscuriora- to mniej zrozumiałe od wyroczni Sybilli
Jendrula
 
Posty: 1630
Dołączył(a): 16 sty 2008, o 10:25
Lokalizacja: Dąbrowa Chotomowska

Re: Internet-Chotomów

Postprzez Cielak » 29 sty 2015, o 10:17

Ja jestem jednym z tych szczęśliwców, którzy mają linię z TPSA czyli Orange.
Używam nie neostrady lecz dużo lepszego DSL.
Płacę poniżej 100zł (nie pamiętam dokładnie, 97zł? To już z opłatą za zawieszenie linii tel.)
Mam 4 stałe IP na łączu 10Mb/1Mb
Prędkość pobierania nigdy nie spadła mi poniżej 7Mb
Wysyłania poniżej 0,6Mb
W ciągu 4 lat miałem 2 awarie z czego jedna to uszkodzenie linii a druga to awaria modemu.
W obu przypadkach awaria usunięta w czasie poniżej 14 godzin (zgłoszenie o 20:00 naprawa następnego dnia ok. 10:00).
Biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny uważam że nie ma na co narzekać. W domu korzystamy w kilka osób do różnych celów i problemów nie ma.

Nie wiem o co tyle krzyku, ale ja z ich usług jak na razie jestem zadowolony i to bardzo.
Bo w życiu bywa tak, że nie zawsze się jest na górze...
Avatar użytkownika
Cielak
 
Posty: 1338
Dołączył(a): 18 gru 2007, o 16:11
Lokalizacja: Chotomów

Re: Internet-Chotomów

Postprzez WiTEK » 31 sty 2015, o 15:17

W Jabłonnie korzystałem z GVT jak jeszcze zaczynali. Ale teraz się dowiedziałem, że w Legionowie i częściowo w Chotomowie dostarczają internet do domków po światłowodzie. Nie wiem jeszcze jak im to działa, za tydzień powinienem wiedzieć czy im się udało. Cena za światłowód dwa razy większa niż ich oferta w blokach po kablu. Nareszcie jakaś alternatywa dla radia i tepsy.
Avatar użytkownika
WiTEK
 
Posty: 150
Dołączył(a): 11 lut 2007, o 12:46
Lokalizacja: Legionowo

Re: Internet-Chotomów

Postprzez Kokos » 31 sty 2015, o 15:38

Niestety strona http://www.gvt.pl/zasieg.php nadal pokazuje tylko WiFi dostępne w Chotomowie. Miło by było wiedzieć gdzie jest możliwy ten światłowod czy choćby kabel. Oczywiście, zdaje sobie sprawę, że po prostu mógłbym do nich zadzwonić, ale skoro mają stronę na temat zasięgu.. ;-)
[...]
Avatar użytkownika
Kokos
 
Posty: 102
Dołączył(a): 19 lut 2014, o 14:35
Lokalizacja: Chotomów

Następna strona

Powrót do Aktualności Chotomowskie



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron