Przesunięty przez: PiVi Nie 29 Cze, 2008 11:46 |
Przedszkole na ul. Żeligowskiego w Chotomowie |
| Autor |
Wiadomość |
zna-na-niez-na-na
zna-na-niez-na-na
Wiek: 30 Dołączyła: 17 Lip 2008 Posty: 9 Skąd: Chotomów nie Kraków
|
Wysłany: Czw 04 Wrz, 2008 14:03
|
|
|
| daria0603 napisał/a: | | Nie uważam, że to co zrobili urzędnicy jest prawe. Ale to gra polityczna. Więc Pani Dyrektor była na pozycji spalonej. Osaczyli ją i tylko czekali na potknięcie. Plac zabaw to tylko wymówka. To zła i nieczysta gra. Ale jeśli chodzi o władzę i pieniądze to wiadomo, że wygra silniejszy, ten który jest u władzy. |
Wiesz Dario, zupełnie nie wiem o co ci chodzi. Napisałaś dwa skrajnie różne w temacie posty. Skąd taka zmiana stanowiska?
Czyżby wiatr zawiał z innej strony???
Aha, jeśli idzie o władzę i pieniądze to w naszej gminnej polityce nie zawsze idą w parze. Budżety gminne skromne, a apetyty rosną....Więc zastanów się kto w tym konflikcie ma władzę, a kto pieniądze.
A historia tego konfliktu pokazuje też, że twoje słowa iż "wygra silniejszy który jest u władzy" też nie sprawdzają się w tym przypadku. W poprzedniej kadencji nie udało się wójtowi zrealizować pomysłu rozwiązania feralnej dla gminy umowy. Wielkie podziękowania w tym miejscu dla radnych. Niektórych radnych. Tamtej kadencji oczywiście. Choć tym w tej kadencji też wypada podziękować. Niektórym.
Pozdrawiam,
Zna-na-niez-na-na |
_________________ Jak skała a nie chorągiewka - zdania nie zmieniam, mam własne i mam w nosie to skąd wieje wiatr... |
|
|
|
 |
szumski
Kłusownik kołtuństwa Kazek Szumski

Wiek: 50 Dołączył: 29 Sie 2006 Posty: 3448 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: Czw 04 Wrz, 2008 18:19
|
|
|
A wystarczyło wcześniej dać wypowiedzenie i nie byłoby spektaklu. Nie wspomnę że ludzie z klasą takie wypowiedzenie daliby na początku roku 07/08
Scenariusz jest taki, sąd orzeknie bezskuteczność wypowiedzenia z powodu niedotrzymania jego warunków, wypowiedzenie nie wejdzie do obrotu prawnego. Sawczukowa nie będzie dalej robić dymu i pójdzie na ugodę z potężnym odszkodowaniem. Żadnych ochów, achów i innych zachwytów nie będzie, bo urząd gazety do autoryzowania przelewu z odszkodowaniem nie zawoła. Ot i finał całego pierdolamento. Pozdr. |
_________________ Nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
 |
MagdaM
|
Wysłany: Czw 04 Wrz, 2008 22:06
|
|
|
| A ja Ci powiem, że ten Twój scenariusz to tak troszkę z księżyca jest wzięty. Sprawa raczej nie kwalifikuje się do rozpatrzenia w trybie postępowania nakazowego więc jeżeli pozew w tej sprawie trafi do Sądu to zostaną wzięte pod uwage wnioski obu stron a nie tylko jednej. Poza tym z tego co mi wiadomo to okres wypowiedzenia nie został dotrzymany przez obie strony. Ponieważ mamy dzisiaj 4 września a kobieta jeszcze się pakuje i nie przekazała wszystkich pomieszczeń a okres wypowiedzenia upłynął z dniem 1 września. Poprawcie mnie jeżeli się myle...Więc w tej sytuacji roszczenie o odszkodowanie z tytułu niedotrzymania okresu wypowiedzenia przez którąkolwiek ze stron wydaje się raczej bezpodstawne. |
_________________ www.tlumaczprzysiegly.com |
|
|
|
 |
zna-na-niez-na-na
zna-na-niez-na-na
Wiek: 30 Dołączyła: 17 Lip 2008 Posty: 9 Skąd: Chotomów nie Kraków
|
Wysłany: Pon 08 Wrz, 2008 08:45
|
|
|
[quote="szumski"]A wystarczyło wcześniej dać wypowiedzenie i nie byłoby spektaklu. Nie wspomnę że ludzie z klasą takie wypowiedzenie daliby na początku roku 07/08
Scenariusz jest taki, sąd orzeknie bezskuteczność wypowiedzenia z powodu niedotrzymania jego warunków, wypowiedzenie nie wejdzie do obrotu prawnego. ............
Dziś mamy 8 września, przedszkole rusza pełną parą, a była dyrektor wciąż nie potrafi się pożegnać z Chotomowem. Wciąż zajmuje wejście główne, i nie tylko.
Więc kto tu nie dotrzymuje warunków wypowiedzenia?
Ale przecież to wszytko dla dobra dzieci...
Pozdrawiam wszystkim starych i nowych przedszkolaków.
Zna-na-niez-na-na |
_________________ Jak skała a nie chorągiewka - zdania nie zmieniam, mam własne i mam w nosie to skąd wieje wiatr... |
|
|
|
 |
2pokolenie
2pokolenie
|
Wysłany: Pon 08 Wrz, 2008 14:09
|
|
|
Dziś rano byłam w naszym przedszkolu
nasuwa mi się jedno pytanie
Jak można pozwolić na coś takiego ??? Jak może bardziej liczyć się dobro Pani Sawczuk a nie dzieci. Nie ma normalnego wejścia do przedszkola – nie ma jedzonka dla dzieci przygotowanego na miejscu tylko jakieś dowożone za bądź co bądź 11 zł za dzień dla dziecka. Powód Pani Sawczuk całkowicie „zdewastowała” i zabrała wszystko z kuchni.
Jak można pozwolić na to aby jedna kobieta coś takiego robiła? Ja mam pytanie Jak Pani Sawczuk dostała przedszkole 8 lat temu to też w takim opłakanym stanie?. A może w końcu ktoś się zastanowi nad tym czemu taka umowa z nią została wtedy spisana i czemu teraz się jej na to pozwala Ja wiem. I powoli dochodzę do wniosku że powinno się o tym mówić czym to Pani Sawczuk zapracowała na takie traktowanie. A to doprawdy nie jest godne Pani Dyrektor Przedszkola .
Mam naprawdę ochotę iść i jej powiedzieć aby dla dobra tych samych dzieci o które, tak dbała w czerwcu u WYNIOSŁA SIĘ W KOŃCU Z CHOTOMOWA wraz ze swoim światem i charakterem - ohydnym i pokrętnym.
Mówię to jako "Matka, Żona i Kochanaka" swojego męża |
|
|
|
 |
szumski

|
Wysłany: Pon 08 Wrz, 2008 16:57
|
|
|
Porzućcie emocje. Jeszcze raz powtarzam, trzeba było dać wypowiedzenie wcześniej, przyjąć budynek zgodnie z protokołem, który jest ponoć załącznikiem do umowy. Przygotować co niezbędne i zacząć działalność przedszkola jak Pan Bóg przykazał. Nie rozśmieszajcie publiki swoją histerią, dzieci głodują no bo co? Sawczukowa ma dać swoją "petelnię" czy wskazać złomiarza, który zabrał tą sprzed 8 lat? Zmywaki - druciaki też złośnica zabrała, pewnie razem z prusakami. A już szczytem bezczelności byłoby nie pozostawienie ekspresu do kawy, pełnego barku i cukiernicy, bo jak se kawę usmaży następca?
Radzę zmienić "męża - kochanka" jak Ci każe w tym samym garze gotować 8 lat.
Ciekawe kto dostanie zarzuty jak coś się stanie, bo wątpię aby w takim stanie rzeczy administracja przedszkola uzyskała wszelkie niezbędne opinie i dopuszczenia pozwalające na prowadzenie tego typu działalności? Jak jesteście takie kochające mamuśki to Wam podpowiem, że macie prawo poprosić o opinię, strażacką, sanepidu, kominiarską, szczelności instalacji gazowej, czy będziecie znowu na Sawczukową złorzeczyć jak coś pierdyknie albo dzieciaki się potrują. Pozdr. |
_________________ Nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
|
|
|
 |
szumski

|
Wysłany: Czw 11 Gru, 2008 13:11
|
|
|
Jak orzeczenie sądu będzie dla gminy niekorzystne to powinni zabrać jeszcze te wszystkie srej pleje, bo co to za przyjazna gmina co firmy ochroniarskie na przedsiębiorców nasyła.
Tadziu też dał czadu, nie wie skąd się wziął Jurek co zamki rozwiercał. No i będzie teraz na Jurka. Chociaż z relacji gazety wynika, że v-ce zachował się przyzwoicie. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Ałek

|
Wysłany: Pią 12 Gru, 2008 08:32
|
|
|
A może być inne, skoro sąd dość precyzyjnie określił zakres badanej sprawy?? Chyba trzeba kaskę na odszkodowanie w budżecie zapisać... |
_________________ Człowiek godny pożałowania
ma głos - nie ma zdania |
|
|
|
 |
eliza
|
Wysłany: Pią 12 Gru, 2008 09:44
|
|
|
Wyrok w sprawie , z uwagi na zawiłość , zostanie ogłoszony 19 grudnia .
Prokurator wnosił o oddalenie zarzutów. |
|
|
|
 |
szumski

|
Wysłany: Pią 12 Gru, 2008 10:33
|
|
|
| A co tam prokurator robił??? Przecież jak byk stoi w gazecie proces o naruszenie posiadania, czyli z powództwa cywilnego. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Ałek

|
Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 07:35
|
|
|
| eliza napisał/a: |
A mnie durnemu zawsze wydawało mi się, że to obrońcy robią... |
|
|
|
 |
F.K.Niepłacz
|
Wysłany: Pon 15 Gru, 2008 11:26
|
|
|
| Ałek napisał/a: | | eliza napisał/a: |
A mnie durnemu zawsze wydawało mi się, że to obrońcy robią... |
Zazwyczaj tak jest, ale ta sprawa jest chyba naprawdę wyjątkowa. |
|
|
|
 |
Ałek

|
Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 07:32
|
|
|
| 19, czyli w piatek miał byc ogłoszony wyrok.. Ktoś coś wie?? |
|
|
|
 |
agata122
Agata Lindner

Wiek: 46 Dołączyła: 28 Lut 2007 Posty: 652 Skąd: Jabłonna
|
Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 19:59
|
|
|
| Tak wie,pani Sawczuk sprawę przegrała. |
|
|
|
 |
szumski

|
Wysłany: Wto 23 Gru, 2008 20:20
|
|
|
No żesz te państwo durnowate i sądy za grube pieniądze utrzymuje jak sołtys przysiółka prawomocne wyroki wydaje.
Jeżeli nawet sąd wydał orzeczenie 19 to jest ono dzisiaj nieprawomocne. Wystarczyło, że strona zwróciła się o pisemne uzasadnienie (a się zwróciła) i oznacza to zapowiedź protestu - odwołanie do wyższej instancji. Władza nasza zawaliła strasznego babola robiąc najazd na Sawczukową, rada temu przyklaskiwała, bo uchwaliła regulamin przedszkola i inne pierdoły, zanim można było zgodnie z resztą, z zasadami ustalonymi przez tą władzę, wejść do przedszkola. Władza mylić się nie może więc wysyła janczara z przedwczesną wieścią: Sawczukowa przegrała. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|