Przesunięty przez: PiVi Nie 29 Cze, 2008 11:46 |
Przedszkole na ul. Żeligowskiego w Chotomowie |
| Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pon 03 Kwi, 2006 12:57
|
|
|
| tzn gmina a nie przedszkole przejezyczylam sie.............. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon 03 Kwi, 2006 13:10
|
|
|
daj spokój z żartami
140 złotych dokłada jeśli ktoś by miał dokładać to by rzucił taki interes
gmina płaci na każde dziecko 370zł.miesięcznie + rodzice nie wiem chyba 300-350 prosty rachunek
bez żartów kto ci takich kitów nawciskał |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pon 03 Kwi, 2006 14:32
|
|
|
| ktos kto ustala takie stawki |
|
|
|
 |
riko
Gość
|
Wysłany: Pon 03 Kwi, 2006 21:54
|
|
|
@Gosc
cos mi sie wydaje ze na naszym forum mamy zaszczyt pod twoim nickiem goscic sama pania wlascicielke przedszkola w Chotomowie, bo komu innemu chcialoby sie tak sciemniac?
- witamy i prosimy o skorygowanie calosci wyliczen jesli sa bledne
na stronie gminy jest taka oto informacje:
"Taką regulację przeliczenia dotacji przyjęto w Uchwale Nr XXXVIII/322/2005 Rady Gminy Jabłonna z dnia 2 czerwca 2005 r. w sprawie ustalenia trybu udzielania i rozliczania dotacji z budżetu Gminy Jabłonna na prowadzenie szkół niepublicznych o uprawnieniach szkół publicznych i przedszkoli niepublicznych na terenie Gminy Jabłonna.
Obecnie dotacja wyliczona na podstawie zapisów tej uchwały wynosi 355,83 zł na jedno dziecko miesięcznie. Dotacja jest wypłacana na faktyczną liczbę dzieci, przedstawianą co miesiąc przez podmiot prowadzący. Ewa Listkowska, Inspektor ds. Infrastruktury Społecznej"
z dnia 24.08.2005, czyli na rok 2006 pewnie podniesli o jakies 3-4% inflacji i 370 sie zgadza |
|
|
|
 |
wiola
Gość
|
Wysłany: Wto 04 Kwi, 2006 11:49
|
|
|
ten temat to juz jest troszke smieszny....
ja juz pozostawiam bez komentarza |
|
|
|
 |
EFI
|
Wysłany: Wto 04 Kwi, 2006 14:32
|
|
|
| wiola napisał/a: | ten temat to juz jest troszke smieszny....
ja juz pozostawiam bez komentarza |
Co tu jest śmiesznego? Uważam, że to skandal, że w takiej miejscowości jak Chotomów, gdzie sprowadza się dużo młodych ludzi z dziećmi, nie ma dobrego przedszkola. Rodzice, którzy mogą, przeważnie dowożą dzieci do innych placówek, bo ta na miejscu pozostawia wiele do życzenia. Z opinii na forum i innych, które słyszałam oraz z moich doświadczeń wynika, że źródłem słabej kondycji przedszkola jest obecna p. dyrektor. Dziwię się, że gmina nie interesuje się tym zjawiskiem i nie robi nic, aby zrobić porządek na swoim terenie. W końcu moje podatki i wielu innych rodziców tam wpływają i mamy prawo do tego, aby nasze dzieci miały porządne przedszkole na miejscu. Gratuluję pani zadowolenia z przedszkola,ale chyba jest pani w mniejszości. |
|
|
|
 |
wiola
Gość
|
Wysłany: Wto 04 Kwi, 2006 14:59
|
|
|
mozliwe, ze w mniejszosci
tylko, ze ja mam mozliwosc aby dziecko chodzilo do innego przedszkola w legionowie czy nawet w jablonnej, ale chce aby tu bylo bo jak narazie ja nie mam zadnych zastrzezen co do pracy tego przedszkola, a moje dziecko wraca zadowolone i zadbane.....
a dodatkowo dodam, ze dzieci ktore chodzily tu do pzredszkola maja bardzo dobre przygotowanie do uczeszczania do klasy pierwszej...
a to jest opinia innych mam,( ktorych dzieci juz chodza do pierwszej klasy) i pan ze szkoly w chotomowie |
|
|
|
 |
toja
Gość
|
Wysłany: Czw 06 Kwi, 2006 02:25
|
|
|
riko
nasze odczucia są takie same
ale nawet jeśli to bohaterka tego tematu,to tym lepiej
powinna wiedzieć co ludzie o niej myślą i
może wreszcie zacznie ich szanować |
|
|
|
 |
magda
Gość
|
Wysłany: Pią 14 Kwi, 2006 00:39 umowa niby nie do rozwiązania
|
|
|
Nie widziałam umowy z Panią dyrektor, która podobno została tak skonstruowana, że nie mozna jej rozwiązać. Ale nie trzeba być prawnikiem aby wiedzieć, że podstawową zasadą rozwiązania każdej umowy jest niewywiązywanie się z niej przez jedną ze stron. a z tego co donosi Dookoła Nas Pani dyrektor w zamian za bezpłatne użytkowanie budynku gminy była zobowiązywana do wykonywania remontów i konserwacji na własny koszt. Budynek podobno jest w nienajlepszym stanie i gmina musiała wyłożyć 600 tyś. PLN na jego remont.
Więc tłumaczenie radnych, którzy podjęli uchwałę o nierozwiązywaniu umowy z Panią Dyrektor, mimo protestów i niezadowolenia większości mieszkańców Chotomowa bo podobno "jest ona tak skonstruowana, że nie można jej rozwiązać" jest co najmniej komiczne..." A może gmina powinna zmienić prawnika... |
|
|
|
 |
kasia
Gość
|
Wysłany: Pią 14 Kwi, 2006 09:21
|
|
|
| świetny układ nie płacić czynszu i prowadzić przedszkole ...też bym tak chciała |
|
|
|
 |
riko
Gość
|
Wysłany: Nie 16 Kwi, 2006 21:57 umowa
|
|
|
@magda
masz 100 proc racje, kazda umowe mozna rozwiazac, jesli jedna ze stron sie nie wywiazuje, wystarczy poczytac kodex cywilny, zadni wielcy adwokaci nie sa tu potrzebni
chodzi o to ze radni z chotomowa nie chca zmieniac sytuacji z przedszkolem
i spytajmy ich - dlaczego?
moze ktorys ma (???) w domu internet i laskawie nam odpowie |
|
|
|
 |
Grazia
Gość
|
Wysłany: Sro 26 Kwi, 2006 12:32 Re: umowa
|
|
|
| riko napisał/a: | @magda
masz 100 proc racje, kazda umowe mozna rozwiazac, jesli jedna ze stron sie nie wywiazuje, wystarczy poczytac kodex cywilny, zadni wielcy adwokaci nie sa tu potrzebni
chodzi o to ze radni z chotomowa nie chca zmieniac sytuacji z przedszkolem
i spytajmy ich - dlaczego?
moze ktorys ma (???) w domu internet i laskawie nam odpowie |
Odpowiedź jest prosta. Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. ... :lol:
Poprostu komuś w gminie musi taki stan być na rękę. |
|
|
|
 |
Grazia
Gość
|
Wysłany: Sro 26 Kwi, 2006 12:42 Do Wioli
|
|
|
Piszesz Wiolu
(...) a dodatkowo dodam, ze dzieci ktore chodzily tu do pzredszkola maja bardzo dobre przygotowanie do uczeszczania do klasy pierwszej... (...)
Właśnie dzisiaj rozmawiałam z jedną mam, która narzekała na to, że dziecko miało duuuuże braki edukacyjne i kłopoty w uzupełnieniu programu. Matka dziecka - właścicielka od dwóch lat przedszkola, bardzo odradzała mi to przedszkole z wielu powodów.
Moje doświadczenie:
przy mnie - obcej osobie - potraktowała pracownicę bardzo nieuprzejmie. Panie przedszkolanki wyglądają na bardzo wymęczone i to najbardziej chyba psychicznie. Pani dyrektor konkretnie nie odpowiedziała na moje pytanie odnośnie cennika. Zakumonikowała tylko, że teraz jest 320, ale będzie drożej. Będzie też od września wpisowe i mimo, że moje dziecko ma 2 lata też je przyjmie do grupy 3 i 4 latków!
Odwiedziłam jeszcze trzy inne przedszkola i pani dyrektor przedszkola chotomowskiegotrochę mnie przeraziła.
G. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw 27 Kwi, 2006 13:58
|
|
|
| Jednym ze sposobów ściągania pieniędzy od rodziców są w przedszkolu aukcje prac dzieci. Odbywają się one z okazji dnia matki lub innego święta, gdy rodzice są tłumnie obecni na przedstawieniu z udziałem ich pociech. Po występie artystycznym pani dyrekto zbolałym głosem obwieszcza w jakiej to trudnej sytuacji są ona i jej przedszkole i ściąga od rodziców kolejny haracz w postaci pieniędzy za wylicytowane prace plastyczne. No, ale to wszystko przecież dla dobra naszych dzieci, aby im było lepiej. |
|
|
|
 |
ula
Gość
|
Wysłany: Pią 28 Kwi, 2006 14:06
|
|
|
a na jaki cel przeznacza zarobione pieniądze i czy ktoś ją z tego rozlicza