Forum Jabłonna-Chotomów Strona Główna Forum Jabłonna-Chotomów
- www.jablonna.org - www.chotomow.org -

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: PiVi
Nie 29 Cze, 2008 11:46
Przedszkole na ul. Żeligowskiego w Chotomowie
Autor Wiadomość
Grazia
Gość
Wysłany: Pią 05 Maj, 2006 08:44   a kiedy nowe przedszkole?

Witam,

:roll: no cóż.... Będziemy dowozić dziecko do Białołęki. Nie chcę eksperymentować posyłając go do przedszkola chotomowskiego, pomimo że byłoby to najbliżej położone przedszkole. :cry:

Mam nadzieję, że nowe przedszkole w Chotomowie powstanie jak najszybciej i rodzice przedszkolaków będą mogli spokojnie pójść do pracy nie obawiając się tego, że ich pociecha na tym ucierpi.

pozdrawiam
G.

madzia
Gość
Wysłany: Pon 12 Cze, 2006 13:20   

czy to jest twierdza czy przedszkole?
już kilka razy usiłowałam sie tam dostać,żeby obejrzeć to przedszkole
niestety pod nieobecność dyrektor nikt nie chciał ze mną nawet rozmawiać a o w puszczeniu do środka nawet nie było co marzyć
czy tak jest tam zawsze?

Grażyna
Gość
Wysłany: Wto 13 Cze, 2006 08:47   dofinansowanie

Anonymous napisał/a:
chyba raczej macie zawyzone stawki podane
przedszkole doklada miesiecznie do kazdego dziecka 140zl

Nie przedszkole dokłada, tylko gmina. Dokładną stawkę, którą dokłada przedszkole można znaleźć na stronie internetowej UG Jabłonna w odpowiedziach od Wójta. :lol:

pozdrawiam

Grażyna
Gość
Wysłany: Wto 13 Cze, 2006 08:51   

madzia napisał/a:
czy to jest twierdza czy przedszkole?
już kilka razy usiłowałam sie tam dostać,żeby obejrzeć to przedszkole
niestety pod nieobecność dyrektor nikt nie chciał ze mną nawet rozmawiać a o w puszczeniu do środka nawet nie było co marzyć
czy tak jest tam zawsze?

Kiedyś poszłam, żeby zobaczyć, co zamieszczone jest na tablicy ogłoszeń. Jak wygląda "życie" przedszkola. Pani dyrektor zastawiła sobą tablicę i poinformowała, że jeżeli dziecko jest zapisane, to ona sama poda konieczne informacje telefonicznie.
To może jednak dobrze chroniona twierdza?

Kasia 

Wysłany: Pią 23 Mar, 2007 13:21   

a na moje pytanie jakie zajęcia prowadzą z czterolatkami usłyszałam ( CYTUJĘ ) : " a czegóż można spodziewać się po czterolatku ??!! Jak to co robimy ?? !!! To co się robi z czterolatkami !! - czyli co ? Proszę o konkrety ? Odpowiedź" Jak się zapisze to zobaczy ! ".

Na czterolatka co prawda nie wyglądam, zapisać też " się " nie chciałam , a moje małe poszło do przedszkola "przylesie" . Jest tam super, ciocie wspaniałe, mają mnóstwo zajęć, wyjeżdżają do różnych ciekawych miejsc a moje dziecko bardzo chętnie tam chodzi.

A swoją drogą to po raz pierwszy spotykam się z tym , aby ktoś tak mało kompetentny miał tak wielkie "poważanie " u władz skoro tak długo trzymaa się stołka.
Coś mi tu brzydko pachnie......... :razz:

szer-szeń 

Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 12:12   Syguła -obrońca p.dyrektor

Jako detektywa z zamiłowania i wścibską osobowość,zaciekawiła mnie ostatnio scena spod przedszkola w Chotomowie.
Grupa osób,ogląda ogrody botaniczne p.dyrektor Sawczuk,która miota się jak w agonii ale jeszcze bardziej od niej miota się człowieczek z wąsiskami.Wymachuje rękami i drze się jak by sie co najmniej las zajął.
Przy czym cała reszta grzecznie stoi i patrzy jak na upiora.
Ciekawość moja sięgnęła zenitu i zasięgnąwszy języka od braci rodziców,pisze co następuje,bo to jakaś tragiczna historia z byłym radnym i panią dyrektor jego ulubienicą.Może tragiczna uczucie ,ale chyba nie, podobno chodzi o jakiś plac zabaw.
Przedstawię więc osoby dramatu-
p.dyrektor -podobno z problemami
były radny Syguła -skazany za coś tam,groźby karalne czy coś takiego
i ludziska z gminy
Podobno gmina chce na działce zrobić plac zabaw a p.dyrektor razem z byłym radnym krzyczą ,że po ich trupie.
Rodzice szepczą ,że p.dyrektor jak tylko dowiedziała się ,że mają zamiar robić tu plac zabaw ,natychmiast zrobiła grządki i jakąś górkę usypała,zwaną klombem.I za grosz nie chce ustąpić.A podobno to wszystko czyli budynek i teren nie jest jej tylko gminy.

To tępota mnie ogarnęła straszna,czyj to właściwie teren,gminy czy dyrektorki.Ona upiera się jak przy swoim oni grzecznie stoją.
Słychać co nieco,że owa kobieta terroryzuje pracowników i lokatorów budynku ale czy to znaczy ,że obecną władzę też ??
Jakoś nie mogę dać wiary,ze radni się jej boją.To historia na dobrą powieść.

ania

Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 15:42   

Cytat:
kobieta terroryzuje pracowników i lokatorów budynku ale czy to znaczy ,że obecną władzę też ??

dodam jeszcze rodziców ,bo rzadko który w trosce o spokój własnego dziecka,chce z nią zadzierać.Problem jest niestety taki ,że aby z nią wygrać trzeba by zejść do jej poziomu a to już niestety depresja ,wiec mało kto to potrafi.

A co robił tam w tym całym zamieszaniu jeszcze były rady Syguła,w dodatku z wyrokiem na karku,jak śmie jeszcze się odzywać w sprawach gminy
no chyba ,że coś go łączy z tym przedszkolem ,nie na darmo jest tam stałym bywalcem.

Mam tylko nadzieję ,że nowi radni i pani wójt zrobia z nią porządek.
To powinien być koniec przedszkolnej despotki.

sikora 

Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 15:49   

Aniu, na Twoim miejscu nie oczekiwałabym żadnych działań porządkowych ze strony conajmniej połowy radnych z Chotomowa, bo p. Modzelewski jakby chciał coś robić, to by zrobił w poprzedniej kadencji, p. Majewska jest tam zatrudniona, a p. Krzyżanowski robi co mu każe p. Modzelewski. Nie wiem, jak stosunek do sprawy mają radni Alternatywy, ale mają przewodniczącego komisji oświaty i jakoś efektów też nie ma.

Na panią wójt nie licz, bo przypominałam tu całkiem niedawno o tym, że dyrektorka łamiąc prawo ostro ją reklamowała w swoim przedszkolu podczas kampanii (słynne zdjęcie "ołtarzyka" zamieszczone na tym forum). Jasne jest wiec, ze ma dług wdzięczności i palcem nie kiwnie, żeby p. Sawczuk krzywda się nie stała.

I na koniec dodam, że chciałabym się mylić w swoich dedukcjach, ale ma poważne obawy, że sie niestety nie mylę...

szer-szeń 

Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 16:09   

Cytat:
p. Majewska jest tam zatrudniona,

Aha to jednak prawda.
Jest tam taka jedna paniusia co ja sobie rodzice palcami pokazują ukradkiem,ale wiecie ludzie czasem poplotkować lubią i nie zawsze prawdę.Jednak w tym przypadku to sie potwierdza.
Czy p.dyrektor zatrudniła ja sobie do obrony???

Krzysztof J 

Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 16:12   

swiete slowa @sikora, swiete slowa

okres uzyczenia budynku przedszkolnego konczy sie 31 sierpnia 2010 roku, to bedzie czas kampanii wyborczej przed kolejnymi wyborami

ale bedzie oltarzyk :razz:

agata122 
Agata Lindner

Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 16:45   

Ta sytuacja z przedszkolem to czysta paranoja. Ale jak się ma takich mocodawców to trudno spodziewać się czegoś innego.
O co tam chodzi????????????????????

Krzysztof J 

Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 16:57   

jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o pieniadze :hah:

kiedys na tym forum wyliczalem przypuszczalne zyski z prowadzenia tego biznesu
wychodzilo sporo kasy

agata122 
Agata Lindner

Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 17:00   

No to brawo super układ Chotomowski.

Krzysztof J 

Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 17:04   

dlaczego chotomowski???

umowy i dotacje podpisywala w 2000 roku gmina Jablonna, recami swoich wladz i przedstawicieli bynajmniej nie w Chotomowie zamieszkalych

agata122 
Agata Lindner

Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 17:04   

Ale gdzie macie mieszkańców.Jak już pisałam grupa to siła a Wy nadal boksujecie się solo.Brak wam odważnych mieszkańców chętnych do działania? Każdy pluje z osobna a jednostka sie nie liczy.

Odpowiedz do tematu