Przesunięty przez: PiVi Nie 29 Cze, 2008 11:46 |
Przedszkole na ul. Żeligowskiego w Chotomowie |
| Autor |
Wiadomość |
eliza
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 17:05
|
|
|
Ponieważ byłam na Komisji Oświaty na której była poruszana sprawa placu zabaw,mogę rzucić trochę światła na tą dyskusję.
Ze strony p.Sawczuk nie ma żadnej woli współpracy.Mimo,że żąda od gminy remontów za ogromne pieniądze sama nie jest gotowa na jakiekolwiek ustępstwa.
I tu cytuje wypowiedź p.Sawczuk
"Ja po prostu słuchać nie mogę rozmawia sie tu o rzeczach ,które mieć miejsca nie będą na tym terenie(tu rady Sawicki przypomina ,że jest to teren gminy,na co p.S odpowiada)
Dobrze o to nie będziemy się tutaj spierać kto ma rację.(?)
Przy przedszkolu takich rzeczy nie powinno być"
W dalszej części P.Sawczuk wytacza argumenty i straszy komisję wyższymi instancjami w tym rzecznikiem praw dziecka (sic!).
Po wysłuchaniu argumentów Komisja pojechała do przedszkola zdecydować czy może tam powstać plac zabaw.
Nie wiem jaki jest finał ale z pierwszego postu wynika ,że było burzliwie.
A co do braku działań w tej akurat sprawie pani wójt ,niektórzy mogą sie przeliczyć ,np.sikora |
| Ostatnio zmieniony przez eliza Czw 14 Cze, 2007 17:09, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
szumski
Kłusownik kołtuństwa Kazek Szumski

Wiek: 50 Dołączył: 29 Sie 2006 Posty: 3435 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 17:08
|
|
|
| Kolego Sympatyczny Krzysztofie Szanowny walnij i Ty się czasem w piersi (jak ciężko w swoje urzyczę Ci moich). Toć broniłeś na tym forum te pół bańki na ocieplenie prywatnego przedszkola jak niepodległości. Układ gwiazd czy wczorajszy byłeś wtedy albo teraz jesteś? |
_________________ Nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
 |
agata122
Agata Lindner

Wiek: 46 Dołączyła: 28 Lut 2007 Posty: 652 Skąd: Jabłonna
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 17:11
|
|
|
| Krzysztof mogę coś powiedzieć na ten temat.Wasi radni nie pozwolili nam decydować o przedszkolu w Chotomowie twierdząc że to nie nasz zasrany interes my zajeliśmy się przedszkolem w Jabłonnie,bez układów. |
|
|
|
 |
eliza
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 17:14
|
|
|
Agato
a możesz powiedzieć na jakich zasadach funkcjonuje przedszkole w Jabłonnie ?
Czy na takich samych jak w Chotomowie? |
|
|
|
 |
agata122
Agata Lindner

|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 17:16
|
|
|
| O co dokładnie pytasz ? |
|
|
|
 |
Krzysztof J
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 17:17
|
|
|
wiem, bo bralem udzial w akcji zbierania podpisow i rozmowach z radnymi, natomiast koniec koncow w takich sprawach decyduje demokracja i wiekszosc a nie jakies pohukiwanie w stylu "odp.... sie" - co nie?
co innego jest @Kaziu rozwiazanie umowy i unormowanie sytuacji w przedszkolu, tak zeby dzialalo normalnie - i tu jest sprawa jasna, a co innego dbanie gminy o majatek gminy, jakim jest budynek uzyczony pani dyrektorce - i tu mozemy sie spierac czy lepiej zburzyc i zbudowac na nowo, czy remontowac i docieplac |
|
|
|
 |
mieszkaniec

Wiek: 100 Dołączył: 14 Paź 2006 Posty: 211 Skąd: Chotomów
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 17:17
|
|
|
A ja się PONOWNIE pytam RADNEGO WIKTORA W. Drogi Wiktorze pierwszą kontrol, którą prowadziłeś jako radny to, o ile sie nie mylę , kontrol chotomowskiego przechowywacza dzieci, JAKI WYNIK I WNIOSKI POKONTROLNE? Wiktorze opuść skorupę skromności pochwal się wynikami. |
_________________ LUDZIE MYŚLCIE TO NIE BOLI! |
|
|
|
 |
agata122
Agata Lindner

|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 20:40
|
|
|
| A ja się zastanawiam co szanowna komisja powie na bezprawne zamieszkiwanie p. dyrektor w przedszkolu ? |
|
|
|
 |
katrina
|
Wysłany: Czw 14 Cze, 2007 23:02
|
|
|
elizo
to ty się przeliczysz
myślisz ,że wójtowa kiwnie palcem w sprawie przedszkola?
Ona jest pod wpływem Modzelewskiego i Syguły nie wspomnę o zobowiązaniach wobec nich.
A kto jest obrońca Sawczukowej,Syguła(ostatnio częsty gośc w gminie i właściciel firmy która sypie kruszywo na gminne drogi) i koło sie zamyka.
Chcciało się wygrać wybory dzięki takim ludziom ,to trzeba za to płacić własna reputacją i głupimi decyzjami
ale ty to chyba wszystko powinnaś wiedziec |
|
|
|
 |
Krzysztof J
|
Wysłany: Pią 15 Cze, 2007 09:55
|
|
|
warto podkreslic ze o uporzadkowaniu sytuacji z przedszkolem nie decyduje akurat wylacznie pani wojt - jezeli rada gminy uchwali stosowna uchwale np. wypowiadajac umowe to wojt musi ja zrealizowac i juz
jeden radny z Chotomowa W.Wekselberg jako szef komisji rewizyjnej - podobno sie tym zajmuje od lutego; minelo pol roku i zadnych efektow nie widac
drugi radny z Chotomowa W.Sawicki jest szefem komisji oswiaty, tez nie widac zeby ta komisja cokolwiek zrobila w sprawie przedszkola
ale miejmy nadzieje ze sie cos dzieje, ze dzialaja, tylko my o niczym nie wiemy
wiec moze sie ponowie na ten temat wypowiedzcie? tylko wolalbym wasze wypowiedzi osobiste a nie za posrednictwem osiedlowego rivermana, czyli rzecznika |
|
|
|
 |
nowy mieszkaniec
|
Wysłany: Pią 15 Cze, 2007 12:29
|
|
|
| dajcie to do UWAGI, oni z tym zrobią porządek |
|
|
|
 |
szumski

|
Wysłany: Pią 15 Cze, 2007 22:40
|
|
|
| Cytat: | | co innego jest @Kaziu rozwiazanie umowy i unormowanie sytuacji w przedszkolu, tak zeby dzialalo normalnie |
Krzysztofie Przyjacielu mój serdeczny, przekleństwem moich bliskich i znajomych jest moja pamięć. Otóż wyobraź sobie, że pisałem na tym forum przed wyborami, że należy wynająć dobrego papugę i raz na jutro zrobić z tym porządek i była to odpowiedź na Twoje stwierdzenie, że nic nie da się zrobić ponieważ tak skonstruowano umowę. Teraz się okazuje, że zamiast zapłacić papudze trzeba płacić frycowe tylko setki razy większe. Pozdr. |
_________________ Nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
|
|
|
 |
Wiktor Wekselberg
Radny Gminy

|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2007 14:07
|
|
|
‘Wywołany do tablicy’ w sprawie przedszkola odpowiadam. Po pierwsze, okazało się, że przedszkola praktycznie komisja rewizyjna nie ma prawa kontrolować (to była opinia naszych prawników oraz taką interpretację przedstawiono na szkoleniu dla radnych). Wobec powyższego wystąpiliśmy go p. Wójt o skontrolowanie obu przedszkoli. Kontrola wykazała, że od strony finansowej przedszkole w Chotomowie jest bez zastrzeżeń a przedszkole w Jabłonnie miało kilka uchybień, czyli niezgodności listy obecności z obciążeniami gminy. Urząd gminy zajął tym problemem. Niestety prawo nie pozwala nam kontrolować jakości pracy przedszkola. Warto dodać, że gdy kilka miesięcy temu poprosiłem (na obu forach) internautów o opinie na temat przedszkola w Chotomowie, dostałem jedną negatywną i jedną pozytywną. Powiem szczerze zaskoczyła mnie ta liczba.
W tym tygodniu kierowniczka przedszkola z Chotomowa była na posiedzeniu komisji oświaty w sprawie placu zabaw. Próbowaliśmy z nią rozmawiać, ale w sposób arogancki nas ta pani potraktowała. Pozwoliła nawet sobie nam grozić sądami. Wobec powyższego i braku możliwości po prostu spokojnej rozmowy będziemy wnioskować rozpatrzenie rozwiązania umowy z tą panią.
Wiktor |
|
|
|
 |
szumski

|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2007 15:26
|
|
|
| Dziękujemy za pojaśnienie sprawy. Proszę mi jeszcze powiedzieć: czy żeby rozpatrzeć w ogóle zapisy tej umowy Wasz ew. wniosek musi uzyskać większość? Pozdr. |
|
|
|
 |
agata122
Agata Lindner

|
Wysłany: Sob 16 Cze, 2007 22:14
|
|
|
Panie radny Wiktorze W przewodniczący komisji rewizyjnej bardzo proszę o podanie składu tejże komisji która brała udział w kontroli przedszkola w Chotomowie.
Dziwię się bardzo że komisja nie ma prawa kontrolować przedszkoli.
Nie chodzi mi o stronę merytoryczną ,to działka kuratorium oświaty ,ale obiekt jest gminny i na terenie gminy.Ponadto gmina dofinansowuje |
|
|
|
 |
|
|